Vakantie

18 augustus 2011

Net terug van een kampeervakantie in de Franse Vogezen. Voor mijn doen heb ik heel weinig foto’s gemaakt. Eén keer er speciaal op uit getrokken en voor de rest heerlijk met het gezin vakantie vieren.

Toch wil ik hier een aantal foto’s onder de aandacht brengen, waarvan ik denk dat ze de moeite waard zijn. Zoals het uitzicht vanuit de tent op een vroege ochtend. Dat is dan echt even een moment om van te genieten.

Ochtendnevel

Veldkrekel

Die tent bleek een behoorlijke aantrekkingskracht te hebben op allerlei beestje. Zo woonde er onder de tent een muisje en kwamen we in de tent regelmatig verschillende insecten en spinnen tegen. Niet dat iedereen dat leuk vond, maar voor mij was het wel een keer handig dat mijn modellen zichzelf kwamen aanbieden. Deze jonge veldkrekel had er bijvoorbeeld geen enkel probleem mee, om even mee te werken aan een fotosessie.

Ook een zwartkopvuurkever was van plan om bij ons in te trekken. Maar ook zij (het is een vrouwtje) kwam niet langs de ballotagecommissie. Het leverde wel weer een mooi plaatje op.

Zwartkopvuurkever

Grande cascade de Tendon

Op die ene fototocht, die ik al noemde, ging ik naar de watervallen van Tendon. Er zijn er twee: de petit –  en de grande cascade de Tendon. Was er vroeg in de ochtend, anders is er geen goede foto meer te maken, omdat de rotsen dan vol zitten met dagjesmensen. De foto is genomen bij de grote waterval. Ik vond die dode boom op de voorgrond mooi in het plaatje passen.

 

Tijdens de wandeling bij de watervallen kwam ik ook nog dit roodborstje tegen. Die namen we natuurlijk even mee. Pas later zag ik dat hij gewond is aan zijn rechterpootje. Als je goed kijkt lijkt het net een stompje. Er zit echter nog minimaal één teentje aan, maar die wijst omhoog in plaats van omlaag. Hij leek er verder niet echt last van te hebben.

Roodborstje

Citroenvlinder

Verder hebben we nog een hele leuke tuin bezocht: Le Jardin de Berchigranges. Een heerlijke bloementuin, waar veel vlinders rond vlogen. Deze citroenvlinder was er één van. Het was een erg bewegelijk beestje, dus nog niet zo makkelijk om hem goed op de foto te krijgen. Uiteindelijk is het toch nog aardig gelukt.

 

 

Als slot nog een foto van één van de vele bloemen uit de tuin. Volgens het tuinplantenforum is het een scabiosa, of, in het Nederlands: duifkruid. Natuurlijk heb ik nog veel meer bloemenfoto’s. Die verschijnen binnenkort wel op de bloemenpagina.

Duifkruid

4 Reacties

 1. Hallo Rene

  Heb je blog door gebladerd en ziet er mooi uit met prachtige foto’s !! Wat een mazzel met die 2e Ijsvogel, wauww. Was gisteren nog in de oostvaardersplassen en in 3 hutten, maar geen Ijsvogel, wel een Bever, haha, maar ook heel bijzonder natuurlijk.
  Het Horsterwold lijkt me ook wel wat om is te gaan kijken, kom er steeds langs maar nog nooit in geweest. gave foto van die jonge Buizerd zeg !!

  Groeten van Karla van footo.nl

  21 augustus 2011 om 21:12

  • Bedankt voor je reactie en complimenten Karla.

   Een bever is nog steeds bijzonder, vooral overdag. Ik heb ze alleen nog maar in het schemer gezien. Foto’s van ‘mijn’ bevers staan onder menu zoogdieren.

   Horsterwold is inderdaad een mooi gebied, met veel insecten, vogels en ook de ree ben ik daar al tegengekomen. Als je start bij het uitkijkpunt van de ‘Sille Kern’ kun je mooie wandeling maken. Er zijn geen paden, maar je mag overal rondstruinen.

   Gr. René

   21 augustus 2011 om 21:29

 2. Stuk voor stuk mooie foto’s. Vooral de eerste “Ochtendnevel” spreekt me erg aan en vind ik schitterend.

  Groet Rardo.

  19 augustus 2011 om 09:56

  • Bedankt voor je reactie Gerard. Binnekort zal ik eens op je blog rondneuzen. De eerste indruk was in ieder geval goed.

   Gr. René

   19 augustus 2011 om 10:56

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.