Flevolandse tulpenvelden

9 mei 2013

Als je zo rond eind april/begin mei door Flevoland rijdt zie je regelmatig fel gekleurde akkers. De bollenvelden van polderprovincie hebben inmiddels qua oppervlakte die van het Westland ingehaald. De meeste vind je in de Noordoostpolder, maar ook in de Flevopolder zie je er genoeg. Gek genoeg heb ik in de drie jaren dat ik fotografeer er nog nooit aandacht aan besteedt. Daar moet vandaag maar eens verandering in komen. Dus rij ik de polder in op zoek naar een mooi veld.

Het is even zoeken naar een veld dat en mooi van kleur en een beetje bereikbaar is. Uiteindelijk vind ik een mooi veld. Moet alleen even een sloot over. Te ver om te springen met een volle bepakking, maar gelukkig komt het water net niet over mijn laarzen heen. Tijd om de eerste plaatjes te schieten.

DSC_9202w

Zoals je ziet is het een veld met verschillende soorten. Dat geeft leuke kleurschakeringen. Inzoomen op één soort ziet er weer heel anders uit.

DSC_9170w

Natuurlijk heb ik ook plat op mijn buik gelegen tussen de bloemen. Vanuit dit kikkerperspectief lijken het wel tropische woudreuzen.

DSC_9218w

Als ik een blik naar rechts werp zie ik dezelfde bloemen weer op een andere manier.

DSC_9225w

Hoewel de kroningsdag al weer meer dan een week geleden is is het nog steeds oranje boven in een stuk van dit bollenveld.

DSC_9208w

Naast zo’n overzichtsfoto is het ook heel leuk om op de details te letten. Een tulp die net even boven de rest uit steekt vormt een dankbaar onderwerp.

DSC_9232w

Ik ben blij dat ik een paar uur aan de tulpenvelden besteed heb. Vond het toch lastig om ze mooi in beeld te brengen. De foto’s zijn ook allemaal vrij standaard. Misschien de volgende keer alleen de macrolens meenemen? Die heb ik nu helemaal niet gebruikt. Wordt vervolgt dus. Misschien niet dit jaar, maar dan zeker in 2014.

Advertentie

8 Reacties

 1. Mooie kleurrijke serie (op zo’n grijze tweede Pinksterdag leuk om te bekijken). Foto 1 vind ik mooi kwa dieptewerking en de laatste vind ik heel origineel.
  groetjes Ghita

  20 mei 2013 om 16:14

 2. Met ‘natuur’ heeft het niet zoveel te maken, maar er is in Nederland sowieso geen natuur meer te vinden die niet tegelijkertijd de hand van de mens zichtbaar maakt. De plaatjes zijn prachtig, en ook ik vind de laatste het mooist.

  16 mei 2013 om 09:21

 3. Heel mooie en kleurrijke foto’s en de blauwe lucht maakt ze helemaal af!

  14 mei 2013 om 15:28

 4. Heel kleurrijk !! Mooi Grts

  13 mei 2013 om 18:19

 5. Mooie foto’s!

  13 mei 2013 om 13:27

 6. Heel geslaagd deze foto’s, ik geniet er echt van! Wat een kleurenpracht.
  Met de groothoek geschoten? Dat is je dan erg goed gelukt!

  12 mei 2013 om 19:21

 7. Mooie kleurrijke foto’s René.
  Waar van ik de laatste het allermooiste vindt.
  Gr. Tinie

  12 mei 2013 om 17:12

 8. ada

  Het mogen dan ‘standaard’ plaatjes zijn maar ze zijn wel erg mooi.
  Vooral de eerste en de laatste.

  12 mei 2013 om 15:50

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.