De steiger

21 juli 2014

***Voor een grotere en scherpere weergave even de foto’s aanklikken!***

Het is al weer een aantal weken geleden dat ik iets op mijn blog geschreven heb. Dat heeft meerdere oorzaken, o.a. dat ik een beetje blogmoe aan het worden ben. En omdat ik op dit moment erg kritisch op mijn foto’s ben. Waardoor de meesten in de digitale prullenbak verdwijnen. Maar goed, ik ben van plan de boel weer op te pakken. Want fotograferen doe ik nog steeds! Zo ben ik twee keer naar de Amsterdamse Waterleiding Duinen geweest. Die foto’s komen in een later blog langs. Nu wil ik een aantal foto’s laten zien van een zomeravond op een steiger.

De steiger

De steiger

Deze vijver ligt vlak achter het mediapark van Hilversum bij Crailo. Ik had gehoopt op wat mooie wolken, maar dat zit er op deze stralende zomerdag niet in. De lucht kleurt van felblauw naar roze-oranje om dan langzaam zijn kleur te verliezen. Gelukkig kan ik de kleur wel mooi vastleggen.

Avondrood

Avondrood

Bij deze foto vind ik het perspectief wat vertekend. Als ik de horizon recht hou lijkt het alsof de steiger naar links hangt. Maar ik kan de steiger niet recht zetten, omdat dan de vijver naar rechts helt. Dan hou je dus geen water meer over 😉 Als iemand een idee heeft hoe dat komt dan hoor ik het graag.

Ik krijg gezelschap van een groepje jongelui, die na een warme dag verkoeling zoeken in het water. Ik krijg al snel het verzoek hen niet op de foto te zetten. Ik  stel nog voor om een zwart balkje voor hun ogen te zetten, maar helaas …… Geen waterpret dus in deze serie. Ik fotografeer dus om de jeugd heen. Gelukkig is er genoeg ruimte.

Diepte

Diepte

Als het later wordt verdwijnt de kleur uit de lucht en de jeugd van de steiger. De aanwezige futenfamilie steekt de snavel tussen de veren en langzaam aan wordt het steeds stiller. Ook de wind is helemaal weggevallen. Dan is het echt even genieten.

Zicht op het mediapark

Zicht op het mediapark

Zo fotografeer ik de steiger vanuit allerlei richtingen. Later bedenk ik me dat ik ook wel even vanuit het water had kunnen fotograferen. Zo diep is het niet. De volgende keer dan maar. Ik moet natuurlijk nog eens terug als er een mooie wolkenlucht is met een spectaculaire spiegeling in het stille water!

Voor nu is het genoeg geweest. Nog een laatste foto om nog even van de stilte te genieten.

Enjoy the silence

Enjoy the silence

De titel van de laatste foto heb ik geleend van een nummer van Depeche Mode. Een band uit de jaren ’80 en ’90. Moest even aan dit nummer denken toen ik de laatste minuten rustig op de steiger zat. Heerlijk om zo een dag af te kunnen sluiten!

13 Reacties

 1. Heel herkenbaar René, die blogmoeheid. Ik heb even een ruime zomerstop gehouden, en dat beviel me eigenlijk heel goed, bijna geen computer en camera aangeraakt, en wat heb je dan ineens veel tijd voor andere dingen!
  De steiger op je foto’s ken ik, ik heb er wel eens gestaan en wist niet hoe ik daar aansprekende foto’s moest maken. Jij hebt een goede poging gedaan, de laatste twee spreken me het meest aan, daar is het ochtendroze weliswaar minder, maar ik vind de lijnen in de foto veel beter.
  BIj de eerste drie ‘botst’ de steiger aan het einde tegen de bomenrij, dat kijkt minder prettig vind ik.
  Groeten Loes

  7 augustus 2014 om 16:10

 2. Prachtig plekje om even helemaal tot rust te komen, terwijl je gelijktijdig heerlijk met lijnen en vlakken kunt spelen. Het heeft je een aantal mooie platen opgeleverd.
  Voor het eerst in bijna 9 jaar heb ik op dit moment ook even last van blogmoeheid. Dit is een gevolg van de warmte die de afgelopen week bezit heeft genomen van mijn lijf en leden. Ik zet het bloggen eerst nog maar even op een zacht pitje, tot ik weer wat meer energie heb.

  26 juli 2014 om 14:09

 3. Prachtige foto’s René met een mooi sfeertje en telkens uit een mooi standpunt genomen.
  Enne blog moe, dat komt bij mij ook wel eens voor, gewoon even niet en dan komt het van zelf weer.
  Groetjes Tinie

  23 juli 2014 om 14:56

 4. Blogmoeheid komt tot nu toe in mijn woordenboek niet voor René. Perspectiefvertekening is feitelijk onvermijdelijk bij de grote beeldhoek die je hebt gebruikt. Die kan je vermijden door haaks op de steiger te gaan staan maar dat geeft geen orginele compositie. Voor mij in ieder geval niet storend. Je landschappen zijn rustgevend en mooi verstild met vlakken en lijnen.

  22 juli 2014 om 20:44

  • Gelukkig heb ik geen kast van blog moeheid. Ik dwing mezelf elke dag iets te plaatsen. Daarvoor moet ik pad. Ook vind ik het heerlijk om bij anderen te kijken. Deze foto,s zijn wonderschoon. Mooi zacht licht en een prachtig lijnenspel.

   22 juli 2014 om 22:45

 5. Blogmoeheid, dat herken ik ook wel hoor …. gewoon een tijdje rustig aan doen.
  Foto 1 vind ik zonder meer het mooist … Heel simpel vanwege het gebrek aan een strakke lijn. Dat is ook mooi maar voor mij minder spannend.
  Alle foto’s stralen wel iets uit van … tja wat? Een beetje mysterieus denk ik.

  22 juli 2014 om 10:14

 6. Het licht is mooi en de steiger zorgt voor veel dieptewerking. Blogmoeheid? Zelf ook met enige regelmaat last van last van 🙂

  21 juli 2014 om 22:47

 7. We hopen toch dat je ons blijft verblijden met je prachtige blogs. Deze keer weer eens heel iets anders, erg mooi en sfeervol

  21 juli 2014 om 21:25

 8. Herken het allemaal 🙂
  Mooi, een onderwerp in verschillend perspectief. Bij de eerste foto krijg ik het gevoel zo erop te kunnen stappen. Bij de laatste is de stilte ook voelbaar. Knap.

  21 juli 2014 om 21:24

 9. De eerste foto is prachtig.

  21 juli 2014 om 20:47

 10. Een mooi sfeervol plekje om te genieten van de zonsopgang of zonsondergang

  21 juli 2014 om 20:19

 11. yemrev

  Een beetje blogmoe? Hoe kan dat nou? Zal wel weer overgaan…
  De tweede foto is perspectivisch vertekend, zoals je al aangeeft (door de lens?). Dat is met een perspectiefcorrectietooltje eenvoudig op te lossen. Had het zo voor elkaar 😉

  Groet, Dick

  21 juli 2014 om 20:15

 12. Jan Voskuil

  allemaal mooi met een kleine voorkeur voor de eerste
  Daar lopen de lijnen net iets mooier

  21 juli 2014 om 20:02

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.