Gewoon thuis

25 februari 2017

***Voor een grotere en scherpere weergave even de foto’s aanklikken!***

Als eerste moet ik even mijn excuses aanbieden aan al mijn collega-bloggers. De laatste tijd heb ik nauwelijks gereageerd op hun verhalen en foto’s. Ik kom er gewoon niet meer aan toe. Geen tijd, geen zin, geen inspiratie.

Dit komt trouwens goed overeen met mijn eigen fotografie. Slecht weer en griepjes houden me thuis. Dus er is weinig te melden op fotografie-gebied. Het enige dat ik gedaan heb is wat vogels in de tuin vastleggen. Gewoon vanuit de woonkamer. Dus bij deze toch maar even wat beelden vanuit onze eigen achtertuin. De gebruikelijke tuinsoorten laten zich dagelijks wel een paar keer zien. Geen grote aantallen, maar toch leuk om zo af en toe een half uurtje te gaan zitten.

Tuinvogel 2017_1

Al jaren komt er een koppeltje Tukse tortels bij ons. Altijd waren ze met z’n tweeën. Helaas komt er de laatste weken nog maar één. Ik ben bang dat de ander ten prooi is gevallen aan een kat of een sperwer. Hopelijk vindt de overgebleven duif een nieuwe partner.

Tuinvogel 2017_2

De koolmees is ook een vaste bezoeker. Volgens mij is dit het mannetje, te herkennen de brede zwarte baan over de borst en buik. Bij het vrouwtje is die veel smaller en loopt minder ver door. Ze broeden regelmatig in het nestkastje dat aan ons huis hangt.

Tuinvogel 2017_3

De baas van het spul is dit roodborstje. Een fel beestje, die duidelijk laat weten wie zijn tuin dit is. Het is mijn favoriete model.

Tuinvogel 2017_4

Een blog over tuinvogels is natuurlijk niet compleet zonder meneer en mevrouw merel. Gelukkig zijn die ook de hele winter aanwezig. Zo te zien had mevrouw het een beetje koud toen ik deze foto maakte.

Tuinvogel 2017_5

Meneer ziet er wat frisser uit. Op dit moment klinkt ’s ochtends als ik om zes uur naar mijn werk ga hun heerlijke gezang weer. Voor het betere lentegevoel!

Tuinvogel 2017_6

Zoals je ziet ligt er een klein beetje sneeuw. Eén van de weinige keren deze winter in Almere. Op een andere winterse dag kon ik dit vinkje fotograferen met wat sneeuw.

Tuinvogel 2017_7

En zo is de maand februari voorbij gegaan zonder veel hoogtepunten wat fotografie betreft. Ik hoop dat maart zich van zijn meest zonnige kant gaat laten zien en dat ik er veel op uit kan trekken. Ik heb echt zin in het voorjaar! Hopelijk kom ik er dan ook weer toe om te reageren op andermans/vrouws blog.

Groet, René

16 Reacties

 1. Hoi René,
  gewone tuinsoorten of niet. Deze vogeltjes zijn echt heel mooi gefotografeerd 😀
  En een dip hebben we allemaal wel eens, geen zin of dipje dus dan ook lekker niet op het blog gaan zitten. Griepje is wat anders en ook niet echt leuk.

  Groetjes, Helma

  21 maart 2017 om 20:37

 2. mooie reeks

  19 maart 2017 om 13:08

 3. Toch fijn dat je zo dicht bij huis zulke mooie foto’s kan maken. Balen dat je er niet veel op uit kon, maar deze serie vanuit je tuin vind ik toch wel erg mooi.
  groetjes Ghita

  2 maart 2017 om 12:28

 4. Heel fijn om naar te kijken, mooi gedaan

  27 februari 2017 om 13:56

 5. Verrassend wat zoal in de tuin komt. Bij ons is het nu wat minder maar ik herken het. Prachtig die foto van de duif.

  27 februari 2017 om 10:26

 6. Wat je schrijft is erg herkenbaar. Het wordt hoog tijd voor de lente, dan komt alles weer goed en doe ik meer moeite om tijd te maken. De tuinvogels zijn een uitstekend medicijn om niet helemaal in de vergetelheid te geraken. En die staan er dan ook allemaal heel mooi op, met mooie rustige achtergrondjes zodat ze er goed uitspringen.

  27 februari 2017 om 10:06

 7. Herkenbaar René, soms heb je zo’n periode waarin het gewoon niet zo lekker gaat. Dan is de inspiratie ook moeilijk te vinden. Het komt wel weer! Groet, Angeniet

  26 februari 2017 om 20:08

 8. Toch een mooie collectie van bij jouw thuis.

  26 februari 2017 om 16:14

 9. Ook in de tuin kun je mooie foto’s maken en af en toe geen zin hebben in wat dan ook, mag en moet kunnen toch.
  Foto nr. 4 vind ik de allermooiste.
  Groetjes Tinie

  26 februari 2017 om 13:53

 10. als je alle voederhokjes, potten pindakaas, vetbolletjes en strengen pinda’s buiten beeld kan houden is het wat mij betreft ( met uitzondering van foto 1 ) puur natuur René. Prachtig fotowerk ………… en beterschap

  26 februari 2017 om 10:22

 11. Hoi René,
  Februari was inderdaad geen topmaand. Het weer zat wel een enkele keer mee, maar het regenachtige, winderige, grijze weer was er vaker dan ook mij lief was. Het voorjaar komt echter langzaam maar zeker dichterbij en daarmee ook de inspiratie. Het kan geen kwaad om het even rustig aan te doen.
  Jouw vogelserie had ook in onze tuin gemaakt kunnen worden, gelet op de soorten. De eerste plaat van het roodborstje vind ik de mooiste.
  Groet, Kees

  26 februari 2017 om 09:55

 12. Mooi blog , dichtbij ook altijd leuk!! Beterschap

  25 februari 2017 om 23:44

 13. Mooie serie tuinvogels.Ik heb ook tortels in de tuin.Verleden week werd er hier ook 1 gevangen door een buizerd.Alleen de pluimen bleven achter in de tuin Ze vliegen nu overal rond maar het is nog geen weer geweest om alles op te ruimen.

  25 februari 2017 om 23:14

 14. Een heel mooie serie

  25 februari 2017 om 22:14

 15. yemrev

  Wat is dat nou, René? Winterdip? Of voorjaarsmoeheid? Hopelijk gaat het snel weer beter met je, maart staat voor de deur. Hopelijk met mooi weer en dan inderdaad er gewoon weer op uit trekken! Inspiratie krijg je vast wel als je de blogs van anderen bekijkt, al is het maar om te proberen of jij het beter kunt 😉 En dat moet met je nieuwe camera zeker lukken. Toch?
  Groetjes, Dick

  25 februari 2017 om 19:58

 16. p

  Toch leuk om weer wat van je fotografie te zien Renee. Jammer van de griepjes.
  Maar wel weer mooie tuinvogel foto’s.
  En nu op naar het voorjaar. Groeten

  25 februari 2017 om 16:20

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.