De tuinhut 2

7 juni 2018

***Voor een grotere en scherpere weergave even de foto’s aanklikken!***

In deel twee van de driedelige serie over een dagje in de tuinhut van Arjan Troost zijn de eekhoorns aan de beurt. Eén van de meest geliefde fotomodellen die je kunt aantreffen voor een fotohut. Gelukkig lieten ze ons vandaag ook niet in de steek. Altijd weer een prachtig moment als ze de eerste keer op de dag verschijnen.

Gedurende de dag hebben we twee eekhoorntjes gezien en soms kwamen ze tegelijkertijd langs. Maar ik kreeg niet de indruk dat ze veel met elkaar op hadden. Meestal negeerden ze elkaar gewoon. De één was een stuk donkerder dan de ander. De lichtste van de twee heb ik het vaakst op de foto. Die vond ik ook het mooiste om te zien.

Heel langs bleven ze nooit. Even een snelle snack langs de vijverrand en dan er weer vandoor. Maar gelukkig genoeg mogelijkheden om ze vast te leggen.

Bij de volgende foto lijkt het net of ie in de gaten heeft dat hij wordt bespied. Verbaasd kijkt hij richting de hut. Omdat wij achter spiegelglas zitten kan hij ons niet zien. Misschien heeft hij ons geroken of gehoord.

Gelukkig gaan de eekhoorns verder gewoon hun gang, zonder aandacht aan de hut of ons te besteden. Nieuwsgierig komt hij even kijken of er nog wat te halen valt.

Wat zijn het toch leuke diertjes!

Natuurlijk mag een drinkende eekhoorn niet ontbreken in dit overzicht. Bij deze dan.

Soms heb je mazzel dat je model precies op het juiste plekje gaat zitten.

Verder had ik nog de wens om een badderende eekhoorn of een springend exemplaar te fotograferen. Maar ondanks het mooie weer werd er niet gebadderd. Wat ze af en toe wel deden was over de vijver springen. Maar het is me niet gelukt om dat moment in een mooie foto te bevriezen. Hoewel ik meestal alleen mijn beste foto’s in mijn blogs laat zien maak ik nu een uitzondering. Mijn beste poging om een springende eekhoorn te fotograferen:

Later bleek dat ik mijn camera niet op de snelste opnamestand had staan. Gevalletje oeps….! Ondanks deze stommiteit was het toch heerlijk om deze beestjes weer eens te kunnen fotograferen.

In deel 3 van ‘De tuinhut’ spelen vogels weer de hoofdrol. Binnenkort in dit theater!

13 Reacties

 1. Dit is echt genieten René, wat een prachtige foto’s van de eekhoorn.
  Fijn weekend, groetjes Tinie

  16 juni 2018 om 15:11

 2. yemrev

  Ik moet nog steeds beginnen met het goed bekijken van de opbrengst van deze dag, maar heb de indruk dat ik net zoveel mooie eekhoornplaatjes heb… op die ene na dan ;-). Jammer dat de laatste eekhoorn onthoofd is, maar de staart is wel retescherp!
  Groet, Dick

  12 juni 2018 om 19:06

 3. Hoi René,
  Iedereen weet en zegt dat eekhoorntjes fotogeniek zijn. Jouw beelden bevestigen dit ook heel fraai. Nu nog een keer terug voor de herkansing; een springende eekhoorn compleet in beeld.
  Groet, Kees

  9 juni 2018 om 13:39

 4. Heel mooi!

  9 juni 2018 om 11:17

 5. Mooi om eekhoorntjes eens een tijdje in alle rust te kunnen bekijken en fotograferen. Het verblijf in die hut heeft je ook ditmaal weer prachtige resultaten opgeleverd, vooral de foto van het drinkende eekhoorntje vind ik een topper.

  8 juni 2018 om 12:55

 6. Kijk en zo’n tafereeltje zie ik nou elke dag in eigen tuin, maar dan niet met zo’n mooie achtergrond. Wat een mooie kleuren allemaal en superscherpe foto’s van deze leuke diertjes. Als ze met zijn tweeën zijn zullen het waarschijnlijk nog jongen zijn. Vind die laatste toch ook een leuke aanvulling.

  8 juni 2018 om 12:27

 7. De foto’s zijn schitterend!

  8 juni 2018 om 08:12

 8. Geweldige foto’s wat een mazzel zo’n hut.

  8 juni 2018 om 03:51

 9. Zo’n tuinhut is een echt geschenk.Ik denk dat ik heel ver moet rijden om er ergens 1 te kunnen huren.Maar als je een goede vindt is het echt de moeite waard.Knappe en leuke foto’s van de eekhoorntjes

  7 juni 2018 om 21:31

 10. Och wat prachtig, ja prachtige foto’s!

  7 juni 2018 om 20:13

 11. zoals gewoonlijk krijg ik hier weer prachtige opnames te zien waar de kwaliteit vanaf straalt. Mijn voorkeur gaat hier naar de drinkende eenkhoorn

  7 juni 2018 om 19:04

 12. Wat een mooie opnames van de eekhoorntjes en ik kan bijna de oorhaartjes tellen. Zo scherp zijn ze. Prachtig René!

  7 juni 2018 om 17:58

 13. Leo

  Tja…. zo’n hut is toch wel mooi….opnames zijn schitterend….ook die wegspringer…..wel een snelle jongen..😂

  7 juni 2018 om 15:26

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.