November 2020

Zo is voor dat je het in de gaten hebt december al begonnen. En heb ik nog helemaal geen foto van de maand november uitgezocht! Nu was de keuze deze keer niet erg lastig, omdat ik niet heel veel op pad ben geweest. Maar toch heb ik een fraaie foto van de maand voor jullie.

Ik ben al even op zoek naar een plek waar ik bosuilen kan fotograferen. Als ik paddenstoelen fotografeer loop ik niet alleen naar de grond te kijken, maar kijk ook veel naar boven om eventuele plekken voor uilen te zoeken. Verder zoek ik online naar aanwijzingen. En via die weg meende ik een plek te hebben gevonden. Dus ik op een ochtend die kant op. Maar dan sta je op de plek in het bos en zie dan maar eens de juiste boom te vinden. Gelukkig voor mij zag ik een eindje verderop iemand staan met een fotocamera. Bingo! Zonder haar zou het nog een hele toer zijn geweest het te vinden.

Eerst was er één exemplaar zichtbaar, maar na een tijdje kwam heel even haar vriendje vanuit het binnenste van de boom naast haar zitten.

Ik heb behoorlijk onderbelicht en dat later op de computer nog verder uitgewerkt. Ben erg blij met deze foto. Na een paar minuten verdween de tweede uil weer en deze heb ik ook niet weer teruggezien. Een mazzeltje dus dat hij precies even op dat moment zich liet zien.

 

5 Reacties

 1. Wauw, wat een geweldige foto. 2 bosuilen, en dan ook uit zo’n mooie hoek gefotografeerd, alles donker, maar het licht op de uilen. Echt een topfoto.
  groetjes Ghita

  19 december 2020 om 11:24

 2. Hoi René,
  Een mooi plekje voor een bosuil. Wat zeg ik? Voor twee bosluilen! Goed dat je ze gevonden hebt en de tijd kon nemen voor deze fraai belichting!
  Groet, Dick

  15 december 2020 om 21:30

 3. Mooi hoor !!!
  Groetjes Tinie

  13 december 2020 om 13:44

 4. Prachtige foto van een echt geluksmoment !

  4 december 2020 om 13:12

 5. Prachtig en het hangt soms ook af van wat geluk. Dat moet een fijn gevoel gegeven hebben bij het terug naar huis gaan..

  4 december 2020 om 01:36

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.