April 2021

In april heb ik in de nasleep van mijn coronabesmetting weinig gefotografeerd. Het heeft toch wel een behoorlijke impact gehad op mijn conditie. Maar ik voel me nu al een stuk beter, alhoewel de marathon er nog niet inzit. In de laatste week van april kon ik dan toch nog een ochtendje fotograferen en mijn keus viel op het oranjetipje. Het feit dat het koningsdag was maakte het nog toepasselijker.

Het was een koude ochtend met vorst aan de grond. Het gebiedje waar ik heenging was minder bedekt met pinksterbloemen dan de vorige keer, maar toch kon ik vier exemplaren vinden van dit prachtige vlindertje. Omdat het nog vroeg en koud was, bleven ze stil zitten. Ik heb een aantal leuke foto’s kunnen maken, waarbij ik deze heb uitgekozen als foto van de maand.

Genomen met tegenlicht waardoor je een mooie achtergrond krijgt. Met een mooi woord noemen we de cirkels bokeh. Een van het Japanse woord boke, wat onscherpte betekend, afgeleid begrip.

Ik hoop in mei wat vaker op pad te kunnen en dat mijn conditie weer op peil komt. Bedankt voor je interesse en tot de volgende maand.

5 Reacties

 1. Fijn dat je je beter voelt, die ziekte is niet van de poes. Prachtige foto van dit vlindertje. Ik hou van die zachte stijl.

  5 mei 2021 om 15:58

 2. Corrie Schalij

  Fijn dat het weer beter met je gaat, René. En dan meteen maar een oranjetipje vinden. Die mazzel had je wel verdiend. Je hebt er een prachtplaat van kunnen maken.

  Hartelijke groet, Corrie

  5 mei 2021 om 11:26

 3. Eerst en vooral leuk te lezen dat het weer beter met je gaat.
  Onnodig te bevestigen dat deze foto meer dan geslaagd is hé 🙂
  Knap werk René.
  Groetjes,
  Rudi

  5 mei 2021 om 10:21

 4. Schitterend vastgelegd. Zo lust ik ze ook wel ;).

  5 mei 2021 om 00:14

 5. Werkelijk een prachtige foto. Ik zag ze wel al vliegen maar heb ze nog niet kunnen fotograferen

  4 mei 2021 om 23:39

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.