Januari 2021

En zo is de eerste maand van het nieuwe jaar al weer voorbij. Een jaar waarin iedereen hoopt dat we weer terug kunnen naar ons ‘normale’ leven. Hoewel ik persoonlijk wel wat dingen in het verleden wil achterlaten om bij de nieuwe start beter te beginnen.

In elk geval ben ik voortvarend van start gegaan met dit nieuwe fotojaar. Al een aantal leuke natuurmomenten meegemaakt. Helaas is het nog net echt winter geweest, op een paar speldenprikjes na. En laat nu net één van de speldenprikjes de foto van de maand januari opleveren!

Een koude ochtend met rijp en een fotomaat die bruine winterjuffers weet te zitten. Dus erop uit met de macrolens. En het werd een prachtige ochtend. Bijna niet te zien, die bruine juffertjes op de bruine stengels. Maar gelukkig toch een paar gevonden. Bizar dat ze overleven, terwijl ze onder de rijp zitten.

De bruine winterjuffer is samen met de noordse winterjuffer de enige soort in Europa die overwintert als juffer. De noordse winterjuffer komt trouwens ook voor in Nederland. Zoals je ziet zijn ze goed tegen de kou bestand. Nooit geweten. Dat is één van de leuke kanten van natuurfotografie. Je leert zoveel over de natuur en de kleine verhalen die zich daarin afspelen. En dat allemaal gewoon in ons eigen land!

 

5 Reacties

 1. Eén bijzondere plaat René!

  6 februari 2021 om 13:06

 2. Prachtig gefotografeerd, René! Met macrofotografie gaat een apart natuurwereldje open. En ik leer wel altijd iets bij, zoals nu met de bruine winterjuffer. Spijtig maar hier in de buurt leeft dit beestje niet! Des te meer kan ik van je foto genieten.

  4 februari 2021 om 22:34

 3. Toen ik het las, zeg ik hem -) Prachtig hé

  3 februari 2021 om 17:46

 4. Sorry bericht was te vroeg weg.Bijzonder mooi vastgelegd

  3 februari 2021 om 12:01

 5. Ik weet al lang van hun bestaan maar heb ze zelf nog nooit ergens aan getroffen

  3 februari 2021 om 12:00

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.